Sandalen voor kinderen, de leukste exemplaren en tips om rekening mee te houden

Gepubliceerd op 21 mei 2019 om 21:59

Het mooie weer lijkt nog even op zich te laten wachten, maar dat hindert ons niet om alvast op onderzoek uit te gaan naar leuke nieuwe sandalen voor dit zomerseizoen. Naast leuke sneakers heeft ieder kind bij ons thuis ook een paar goede sandalen, want wanneer het mooie weer eenmaal is losgebroken zijn onze kinderen niet meer uit de sandalen te krijgen. Hier vind je de leukste sandalen, maar ook goede tips waar je op moet letten bij de aankoop.

Tip: Passen de sandalen bij de zomergarderobe?

Bij de aankoop van sandalen houd ik altijd rekening met de zomergarderobe. Zitten er voor Loïs bijvoorbeeld meer zilveren of gouden accenten op de kleding en draagt ze meer blauw, zwart of juist kleur? Ik probeer daar altijd rekening mee te houden, omdat dan één paar sandalen voor ieder kind ook echt genoeg is en overal bij te combineren valt.

Ook voor de jongens denk ik er op die manier over na. De oudste is echt van de neon kleuren en van navy. Voor hem ga ik meestal voor cognackleurige of donkergrijze sandalen. Terwijl onze jongste veel meer grijs, zwart en army kleuren draagt. Hij kan weer de leuke donkergrijze, zwarte of army kleurige sandalen dragen.

 

Verder vind ik het erg fijn dat de meeste sandalen voor jongens met klittenband aan te krijgen zijn. 's Ochtends tijdens de vliegmomentjes wanneer de kids snel de deur uit moeten hebben ze de sandalen snel aan en wat voor de jongens nog veel belangrijk is... de sandalen vliegen tijdens een potje voetbal niet direct door de lucht wanneer ze eens flink tegen de bal aan trappen. Met behulp van een gesp en klittenband is de sandaal ook goed aan de voet aan te passen zodat de sandaal direct lekker stevig zit en in combinatie met het goede voetenbed voldoende ondersteuning aan de voet biedt.

 

Voor de meiden is het echter een beetje een ander verhaal. Bij hen zit vaak geen klittenband op de hak waarmee ze de sandalen strakker kunnen maken. Afgelopen week heb ik dus met de sandalen van Loïs een bezoekje aan de schoenmaker gebracht in het dorp en hij heeft het bandje om de hak mooi strak gemaakt, zodat voor haar de sandaal nu ook mooi aansluit en voldoende steun biedt aan haar smalle voet. Bestel je dus sandalen en merk je dat ze te ruim zijn? Schroom dan niet wat advies van de schoenmaker in te schakelen, hij kan vaak voor passend maatwerk zorgen. 

Top 5 sandalen zomer 2019 meiden en jongens

1. Braqeez goud leopardprint en gesp €39,95.

2. Kipling zilver met gesp (deze heb ik voor Loïs besteld, zij is erg blij met de glinstering op de sandalen tijdens het lopen!) vanaf €49,95.

3. Kipling zilver met panterprint en gesp (ook in het goud verkrijgbaar) vanaf €49,95.

4. Gioseppo goud met klittenband (nog veel meer varianten verkrijgbaar) €49,95.

5. Vingino beige met gesp en klittenband (ook in andere kleuren/printjes te krijgen) vanaf €39,95.

1. Vingino donkerblauw met print op de zool en gesp en klittenband (ook in andere varianten te krijgen) vanaf €49,95.

2. Kipling bruin sluit met gesp en klittenband (deze heb ik voor Judah besteld, de kleur is lekker makkelijk te combineren bij van alles en nog wat!) vanaf €47,95.

3. Birkenstock zwart met gespsluiting (ook te krijgen in andere kleuren) €57,95.

4. Birkenstock groen met gespsluiting en van rubber dus waterproof (ook in andere kleuren beschikbaar en ook voor de grote jongens met bandje tussen de tenen) €26,95.

5. Kipling donkergrijs met geps en klittenband (deze draagt Joël deze zomer, lekker handig met de klittenbandsluiting en de kleur is mooi neutraal) vanaf €47,95.