Opgestane Heer! Free printable Pasen

Voor ons nooit een paastak met te veel kleur. Stel je voor... Maar wel een paastak met een boodschap! Ook dit jaar hangen de mooie hangers met de 7 wonderen van het kruis aan de takken, wat een rijkdom. Dit jaar heb ik ervoor gekozen achter de takken een tekst in te lijsten van een prachtig paaslied. U zij de glorie de opgestane Heer! In deze tijd van ziekte en angst zullen we bijna de hoopvolle boodschap van Pasen vergeten! Jezus is al eens gekomen voor ons allemaal om onze zonden weg te nemen, maar waar wij als gezin nog veel meer naar uitzien is Zijn wederkomst! Juist in tijden van angst, verlatenheid en uitzichtloosheid mogen we zoveel kracht, troost en zekerheid halen uit de belofte dat Jezus weer zal komen!

Lees meer »

Een plekje in je interieur voor Gods woord

Met de kinderen lezen we het dagboekje van Max Lucado 'Elke dag een nieuw begin' aan tafel, wat een fantastisch boekje blijf ik het vinden. Gisteren lazen we met elkaar een stukje dat me bezig bleef houden, mooi hè gewoon uit een kinderdagboekje? Ik blijf me erom verwonderen hoe knap het is dat iemand zoals Max Lucado boeken kan schrijven die zowel jong als oud treffen en waar we dan met elkaar, als volwassen en kinderen, over kunnen praten. Een begaafd schrijver! Vandaag dacht ik ook nog na over deze woorden en daardoor wist ik dat ik mijn geplande blog nog even moest laten voor wat het is, zodat ik voor het schrijven van deze blog tijd kon maken. Het stukje uit het dagboek ging over het inrichten van je kamer, iets dat me natuurlijk direct aansprak omdat ik zelf best veel met inrichten bezig ben. Om van je kamer echt een eigen plek te maken blijf je bezig met kleuren, meubels en kleine dingen, soms moet je even wat veranderen of toevoegen voordat je echt het gevoel hebt dat de kamer je eigen plek is, waar je je thuis voelt.  Lucado schrijft dan het volgende: 'God houdt er ook van om iets opnieuw in te richten. Eigenlijk kan God niet anders. Als je Hem lang genoeg in je hart laat wonen zal je hart vanzelf beginnen te veranderen...' 

Lees meer »

U zij de glorie! DIY letterbanner pasen

Bijna Pasen! Deze prachtige letterbanner is eenvoudig te maken en het huis vrolijkt er zo snel van op. Deze letters van ‘A little lovely company’ vind ik echt een musthave. Of het nou Pasen, kerst of een gewone doordeweekse dag is. Met deze letters maak je al snel van een eenvoudige muur een ware eyecatcher. Er zitten voldoende letters bij om leuke quotes of bijbelteksten aan de muur te hangen. De woorden blijven goed hangen met stukjes washitape en als het tijd voor wat anders is, heb je het ook weer zo van de muur afgehaald.

Lees meer »

Paashangers van klei DIY - 7 wonderen van het kruis

Ik ben al een hele poos aan het nadenken hoe ik het huis gezellig kan maken voor Pasen, maar wel met een christelijke touch. Ik snap ook wel dat het mooi is dat Pasen in het voorjaar valt en dat we daarom overspoeld worden met kuikentjes en eitjes, als teken van nieuw leven. Maar met die paashaas kan ik eigenlijk niet zoveel in huis. Pasen is voor ons hét feest van het jaar, omdat we dan de opstanding van Christus vieren: ‘De Heer is waarlijk opgestaan!’

Lees meer »

Elke dag een nieuw begin, een Bijbels dagboek voor het hele gezin

Met 4 kids thuis durf ik best wel te zeggen dat we een hele mooie verzameling hebben van verschillende kinderbijbels. Samen met de kinderen kunnen we naar de mooiste platen kijken en naar de bekende verhalen luisteren, maar dan? Voor mijn gevoel gaan al die kinderbijbels over dezelfde bekende verhalen, dus als je één kinderbijbel gelezen hebt, dan heb je ze eigenlijk allemaal gelezen. 

Lees meer »