Birthday girl 6 jaar - over een tof verjaardagshirt en makkelijke decoratie!

Wat een bijzondere dag hadden we vandaag, ons kleine meisje wordt nu wel erg groot, 6 jaar alweer zucht... De verjaardagen van de kinderen vinden wij belangrijk om te vieren, gewoon omdat we dankbaar zijn voor een nieuw jaar die ons gegeven is met onze kinderen, wat een zegen. En wat brengt zo'n dag dan veel vreugde! Van het springen op ons bed omdat ze graag met ons naar beneden wil, om te kijken wat er allemaal in die leuke cadeautjes zit die beneden voor haar klaarliggen. Van de lach op haar gezicht die ze met haar vriendin samen heeft, wanneer de kaarsjes op de taart uitgeblazen moeten worden en van een dankbaar meisje die na een drukke en gezellige dag op de bank neerploft om te knuffelen en te zeggen hoe geweldig ze het wel niet vond en dat ze zo verrast is door alle cadeautjes en dat ze er erg blij mee is. Wat wil je als ouders nog meer? 

Lees meer »

Scandinavische kerst in huis

Kerst begint steeds meer om ons heen een hysterische aangelegenheid te worden. Met té veel kleuren lampjes en té veel foute accessoires lukt het steeds meer winkels de werkelijke boodschap van kerst te verbloemen. Kerst wat is dat ook alweer? Wij mogen met ons gezin ieder jaar uitzien naar het feest van de geboorte van Jezus Christus, onze Redder en Heiland. Fantastisch om daarbij stil te staan in de adventstijd. De tijd van het verwachten en uitzien naar de geboorte van Jezus. We vieren niet alleen dat Jezus ruim 2000 jaar geleden op aarde geboren is, we kijken ook met elkaar uit naar de wederkomst van Jezus. Een aanstaande happening waar we erg naar uit zien! Ja en als dat de boodschap is van kerst, denk ik eerder aan eerbied, rust en vrede. Die boodschap van kerst wil ik graag terug laten komen in ons huis, ook in de kerstdecoratie. De stijl die mij dan heel erg aanspreekt is de scandinavische stijl. Met rustige kleuren, groen uit de natuur en natuurlijke materialen past de decoratie helemaal bij de boodschap die wij willen uitdragen met kerst.

Lees meer »

Zwart wit en hip kraamcadeau voor een jongen of meisje

Wat is het altijd leuk om na te denken over een kraamcradeau! En nu de kleuren zwart en wit zo hip zijn is het al extra makkelijk om het cadeau al voor de geboorte bij elkaar te zoeken, ook als je nog niet weet of het een jongetje om meisje wordt. Je hoeft er dan alleen nog maar wat kleine accenten aan toe te voegen en klaar ben je!

Lees meer »

Paw Patrol traktatie makkelijk en gezond!

Het zomerseizoen vol verjaardagen is weer bij ons aangebroken, wat gezellig! Maar omdat de dagen toch al zo lekker vol zijn, vind ik het soms wel nodig even pas op de plaats te maken zoals onder andere bij het maken van traktaties. Want hier kun je natuurlijk als moeder uren (soms ook dagen) lang druk mee zijn, maar is dat altijd wel nodig? Joël wordt bijna 4 jaar en neemt nu afscheid van de peuterspeelzaal en daarom bedacht ik voor hem een enorm gave Paw Patrol traktatie, die snel te maken is, die gezond is en wat nog leuker is... die samen te maken is! 

Lees meer »

De leukste verjaardagscadeaus voor een meisje van 1

Hoera, Lieve wordt alweer bijna 1 jaar, wat geweldig zeg! Het jaar is voorbij gevlogen en wat heeft ze veel geleerd, hier een echte trotse moeder. Bij een verjaardag blijven natuurlijk cadeautjes horen, ook als het je 4e kind is. Maar wat is nou helemaal van nu en leuk om te geven of te vragen? Een overzicht van te leuke en hippe verjaardagscadeaus voor een dochter van 1 (of ook wel te gekke zwart, wit, roze en design kindercadeaus).

Lees meer »

40 jaar getrouwd. Een 40-dagenbord cadeau!

Mijn ouders waren in januari 40 jaar getrouwd! We wilden als (schoon)(klein)kinderen natuurlijk een onvergetelijk cadeau aanbieden, maar daarnaast ze ook nog verassen met een leuk cadeau voor in huis. En dat is ons, volgens mij, heel goed gelukt met een 40-dagen cadeaubord.

Lees meer »