Een zwarte (renovatie)keuken - Een mooie keuken hoeft niet duur te zijn!

Toen we het huis van mijn schoonouders kochten wisten we dat de Siematic keuken van goede kwaliteit was. Eén nadeel... de keuken had niet meer helemaal de looks van nu, maar er hing nog geen kastdeurtje scheef en geen enkele la liep moeilijk. Zo'n goede keuken zeg je toch niet snel vaarwel vonden we, dus hebben we plannen gemaakt om van de bijna 20 jaar oude Siematic keuken een keuken van nu te maken die groot genoeg is voor ons gezin. 

Lees meer »

Een opgeruimde kast met de 'lege plank theorie' - Ikea Ivar hack

Bewaren... daar zijn we allemaal wel goed in denk ik. Met name als je ruimte genoeg hebt om spullen op te bergen ligt het gevaar op de loer! Al snel komen nutteloze dingen op plankjes achter deuren of in laatjes te liggen om vervolgens weer vergeten te worden. Dat wegstoppen van spulletjes kunnen we net zo lang volhouden totdat de kast echt uitpuilt en het deurtje niet meer dicht wil. Dan wordt het hoog tijd om drastische maatregelen te nemen. Je leest hier hoe je zo'n grote klus aanpakt.

Lees meer »

Gasfornuis in een mum van tijd schoon - Handige tips voor het schoonmaken van je gasfornuis of oven

Je kent het wel van die klusjes waarvan je weet dat ze iedere keer weer terugkeren. Het gasfornuis schoonmaken hoort daar ook bij. Regelmatig houd ik me trouw aan mijn eigen goede voornemens om direct na het koken heel het fornuis inclusief alle gaspitjes compleet schoon te boenen. Helaas komt daar ook wel weer snel de klad in. Snel koken, eten, weer door naar het volgende onderdeel van het programma en 's avonds laat nog even vluchtig een doekje over het fornuis. En daar gaat mijn glimmende bolide. Heel langzaam verandert het pareltje van onze keuken in een soort van 'als je goed kijkt kun je zien wat we afgelopen week allemaal hebben gegeten monument' en nee daar ben ik uiteraard niet trots op! Hoe lekker is het dan om op vrijdagmorgen even tijd te hebben om het gasfornuis in een handomdraai weer blinkend te krijgen. Met deze tips heb je dat zo weer voor elkaar!

Lees meer »

Theedrinkers zijn gezonder - Oeps, hoe word ik dat? Met deze 5 mooie waterkokers moet dat lukken!

Soms kom je van die berichten tegen in de media waarvan je achteraf denkt: 'Had ik die maar nooit gelezen!' Zo las ik afgelopen week een artikel over de uitkomst van een onderzoek dat theedrinkers echt gezonder en langer leven. En ja, wanneer ik zo'n kop in de krant lees vul ik de rest voor mijzelf al in... want theedrinkers leven vast langer dan koffiedrinkers! O help, ik ben een verschrikkelijke koffiedrinker in hart en nieren, hoe moet het nou met mij verder? Ik ben dus maar snel verder gaan zoeken en gelukkig, er zijn ook onderzoeken te vinden waaruit blijkt dat koffiedrinkers langer leven pff gelukkig dat valt weer mee. Ik hoef niet direct aan een strak thee dieet. Maar iets meer theedrinken zal denk ik niet verkeerd zijn als ik het voedingscentrum mag geloven. 

Lees meer »

Een schone start van het nieuwe jaar! Praktische, mooie en betaalbare keukendoeken

Blij worden van kleine dingen, zo simpel kan het zijn! Nu het einde van de kerstvakantie nadert en volgende week het normale ritme weer gaat beginnen voor ons gezin vind ik het heerlijk om alles opgeruimd en schoon te hebben. Op die manier hebben we maandag allemaal een frisse start van het nieuwe jaar op ons werk of op school. Omdat onze keukendoeken hard aan vervanging toe zijn ben ik deze week op zoek gegaan naar nieuwe keukendoeken die helemaal bij onze keuken passen.Vanmiddag arriveerde de stapel al en daar werd ik helemaal blij van, want met deze vrolijke doeken wordt het vast een feest om schoon te maken. Omdat deze keukendoeken echt een leuke plek verdienen in onze keuken heb ik er een eenvoudig DIY idee bij uitgewerkt hoe je de keukendoeken makkelijk op kunt hangen. Op naar een schone start dus!

Lees meer »

Een vakantie fotoboek maken - It's now or never met deze tips wordt het wel heel makkelijk!

Iedereen heeft ze wel, de goede voornemens om direct na de vakantie een fotoalbum te maken van de te leuke, vrolijke en mooie vakantiefoto's om op die manier het fijne vakantiegevoel nog even te rekken. Maar dan komt de realiteit en is het relaxte ritme soms ver te zoeken na de vakantie en moet je gehaast tussendoor toch een fotoboek maken omdat de kids het zo leuk vinden om op die manier weer aan de leuke momenten van de vakantie te denken en om natuurlijk aan bezoek (inclusief de juffrouw die op huisbezoek komt) te kunnen laten zien wat we allemaal wel niet hebben gedaan op vakantie. En nou ja, beloofd is beloofd natuurlijk... 

Lees meer »

Review: Instax foto's bij de Hema afdrukken

Je kent het wel... als moeder van 4 kinderen maak ik belachelijk veel foto's van de kids. Overal waar we naar toe gaan probeer ik de mooiste foto's te maken van de kids. Ook wel een beetje een leuke hobby natuurlijk, mooie plaatjes maken, maar wat doe je met al die foto's? Toen ik laatst door mijn foto's op mijn telefoon aan het bladeren was kwam ik erg veel mooie foto's tegen, daar moet ik toch wat mee gaan doen? Tijd voor wat actie dus. Want al die mooie foto's op mijn mobiele telefoon verdienen echt wel een mooier plekje in huis dan alleen een plekje op mijn telefoon. De leukste en mooiste foto's heb ik bij de Hema op Instax formaat af laten drukken en ik ben helemaal blij met het resultaat!

Lees meer »

Herfst quote free printable - gewoon weer blij met een nieuw seizoen!

Een van de mooiste dingen van het Nederlandse klimaat vind ik de wisseling van de seizoenen. Ieder seizoen heeft zó iets moois en als je er een beetje genoeg van begint te krijgen en zin in wat anders hebt, komt het volgende seizoen er aan. Doet me een beetje denken aan ons interieur dat soms ook wel een beetje met de seizoenen mee veranderd. Natuurlijk niet in de grote dingen, maar wel in het klein zoals de accessoires en de kleuren. Dit najaar hebben we oker en oudroze op de bank en een fantastische quote aan de muur. Benieuwd? Deze poster is gratis de downloaden!

Lees meer »

Familieplanner zwart wit 2020 - goed voorbereid het nieuwe jaar in!

Het schooljaar is naar mijn idee net begonnen en de eerste pepernoten liggen alweer in de winkel en het is ook nog eens vroeg donker buiten. Pff wat vliegen die weken toch voorbij! Het wordt dus weer tijd voor een nieuwe kalender of planner voor 2020 voor ons gezin. Ik probeer me altijd goed te oriënteren op het aanbod, want je moet er immers wel weer een heel jaar naar kijken en dan doe ik dat het liefst wel naar een exemplaar waar je iedere keer weer blij van wordt. O ja, verder moet de kalender goed matchen bij de rest van de keuken en moet er voldoende schrijfruimte zijn voor onze drukke weken. Welke familieplanners blijven er dan nog over?

Lees meer »

10 Items Ikea vs. design, top 10 uit de Ikea catalogus 2020

Zondagavond vind ik altijd een relaxed avondje, na een heerlijk ontspannen dagje van kerk, familie en gezelligheid vind ik het altijd fijn, als alles aan de kant is, om op zondagavond de folders door te nemen voor de komende week. Hier gebruik ik al jaren de Reclamefolder app voor, gewoon om heel veel papierafval te besparen (dat scheelt een hoop gesjouw naar de oud papier container) en op die manier hoop ik ook een klein beetje bij te dragen aan het milieu. Dit weekend zag ik de nieuwe Ikeagids ook verschijnen in de app, een heerlijk inspiratieboek met maar liefst 289 pagina's aan gezelligheid, handige indelingen van verschillende vertrekken in huis en boordevol bekende en nieuwe meubels! Toen ik de gids snel doorbladerde kwam ik erachter dat heel veel items eigenlijk een soort van kopie zijn die ook van een bekend designmerk te krijgen zijn, alleen met hele andere prijzen natuurlijk! Daarom voor jullie de top 10 van Ikea items vs. bekende design pronkstukken.

Lees meer »

Samen is leuker dan alleen, over een botanische hoek in huis

Van planten in huis word ik echt altijd vrolijk en in de afgelopen periode heb ik er alweer een hoop bij elkaar verzameld. Ik hoef maar een bezoekje aan de Intratuin of aan de plaatsenlijke bloemenwinkel te brengen of mijn oog valt alweer op een prachtexemplaar waarvan ik vind dat die bij ons in huis hoort. In de keuken hebben we 3 wandkasten boven het aanrecht met 8 planken dus ik had overal planten staan... totdat ik op het idee kwam om ze bij elkaar te zetten. Want alleen is immers maar zo alleen en samen is een mega gezellige en groene botanische hoek! 

Lees meer »