Een schone start van het nieuwe jaar! Praktische, mooie en betaalbare keukendoeken

Gepubliceerd op 4 januari 2020 om 22:34

Blij worden van kleine dingen, zo simpel kan het zijn! Nu het einde van de kerstvakantie nadert en volgende week het normale ritme weer gaat beginnen voor ons gezin vind ik het heerlijk om alles opgeruimd en schoon te hebben. Op die manier hebben we maandag allemaal een frisse start van het nieuwe jaar op ons werk of op school. Omdat onze keukendoeken hard aan vervanging toe zijn ben ik deze week op zoek gegaan naar nieuwe keukendoeken die helemaal bij onze keuken passen.Vanmiddag arriveerde de stapel al en daar werd ik helemaal blij van, want met deze vrolijke doeken wordt het vast een feest om schoon te maken. Omdat deze keukendoeken echt een leuke plek verdienen in onze keuken heb ik er een eenvoudig DIY idee bij uitgewerkt hoe je de keukendoeken makkelijk op kunt hangen. Op naar een schone start dus!

Mooie en praktische keukendoeken

De belangrijkste functie van keukendoeken is het droogmaken van onze handen of serviesgoed en nog veel meer! Inmiddels heb ik daarom geleerd (als functionele mama) dat bij het uitzoeken van nieuwe doeken het dus niet alleen om de looks gaat, maar vooral of de doeken schoon te krijgen zijn, goed drogen, kortom praktisch zijn! Na heel wat doeken versleten te hebben weet ik dat witte theedoeken echt niet werken. Dan ben je bijvoorbeeld het fornuis aan het napoetsen en een hoekje vergeten schoon te maken en weg is je witte theedoek. De hardnekkige vlekken van vet of tomatensaus vind ik echt niet te doen in witte keukendoeken, ook niet met 90 graden wasjes of een goede dosis chloor. Dus nu toch echt op zoek naar mooie, betaalbare en vooral praktische keukendoeken! 

Top 5 hippe theedoeken en handoeken

Een set die uit een lichtgroene keukendoek met donkergroene stippen en een donkergroene theedoek met witte stippen bestaat. De doeken zijn gemaakt van katoen en zijn voorzien van een handige ophanglus. Ik vind deze groene kleur echt heel mooi, wij hebben echter een groot en druk perzisch tapijt in de keuken liggen die allesbepalend is qua kleur bij ons in de keuken. Groen wordt het voor ons dus niet, maar ik wilde deze set zeker in de lijstje terug laten komen. Prijs voor de set €5,00.

Deze set van 3 theedoeken met zwarte ruiten of 3 keukendoeken is van het merk whkmp’s own. Zowel de theedoeken als de handdoeken zijn gemaakt van 100% katoen en absorberen goed vocht en vuil. De set is in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar ik ging voor donkerblauw, want dat blijft voor het oog wel net zo schoon en dat is belangrijk! Prijs voor 3 theedoeken of voor 3 keukendoeken €9,95.

Hier wordt ik echt heel blij van. Ik kende het merk Zone Denmark nog niet, maar wat zien ze er fantastisch uit! Deze theedoeken hebben een gebreide look en zijn van katoen geproduceerd dus vrij van chemicaliën en daar komt ook nog eens bij dat ze lekker zacht aanvoelen. Wat wil je nog meer? Nou... ik had er zelf graag een passende keukendoek bij gewild, want ik was toch echt op zoek naar een set keukendoeken voor onze keuken, en ik vind deze theedoeken erg mooi die hadden bij ons in de keuken zeker leuk gestaan. O ja, de theedoeken zijn in veel verschillende kleuren te krijgen, dus klik op de link om verder research te doen! Prijs voor 3 stuks €14,95.

 


Wat leuk die H&M Home collectie, voor de kinderkamers ben ik al trouwe fan, maar ook voor de rest van het huis is er genoeg leuks te krijgen. Deze twee antraciete theedoeken van gedessineerd biologisch katoen met een lusje bovenaan zijn ook nog eens leuk geprijsd en in diverse kleuren te krijgen.
Prijs per set €4,99.

Last but nog least... theedoek en keukendoek van katoen met stippen. De theedoeken zijn grijs met zwart en de keukendoeken zijn helemaal zwart en hebben ook stippen. Ik ben voor deze gegaan en er helemaal blij mee! Theedoek of keukendoek prijs per stuk €3,00.

 

DIY Ophangen maar

In de keuken zijn bij ons geen wanden om haakjes voor de handdoeken aan op te hangen. Dus hebben we ervoor gekozen om de keukendoeken aan de keuken zelf op te hangen. Dit hebben we op een hele makkelijke en low budget manier gedaan. En ook voor jullie is dat eenvoudig thuis te maken met de volgende benodigdheden:

  • 2 riempjes (je kunt zelf de kleur, dikte en het materiaal en dus ook de prijs bepalen). 
  • 2 slotbouten.
  • Hamer en priem.
  • Boormachine om een gaatje voor te boren in de keuken.

Hoe ga je te werk?

  1. Knip de riempjes in twee gelijke stukken van 40 cm.
  2. Sla met de hamer en priem de gaatjes in de riempjes.
  3. Boor met de boormachine twee kleine gaatjes op de plek waar de riempjes moeten komen.
  4. Bevestig de riempjes met de slotbouten op de keuken, hang de keukendoeken op en geniet van het leuke resultaat!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.