Theedrinkers zijn gezonder - Oeps, hoe word ik dat? Met deze 5 mooie waterkokers moet dat lukken!

Gepubliceerd op 12 januari 2020 om 00:47

Soms kom je van die berichten tegen in de media waarvan je achteraf denkt: 'Had ik die maar nooit gelezen!' Zo las ik afgelopen week een artikel over de uitkomst van een onderzoek dat theedrinkers echt gezonder en langer leven. En ja, wanneer ik zo'n kop in de krant lees vul ik de rest voor mijzelf al in... want theedrinkers leven vast langer dan koffiedrinkers! O help, ik ben een verschrikkelijke koffiedrinker in hart en nieren, hoe moet het nou met mij verder? Ik ben dus maar snel verder gaan zoeken en gelukkig, er zijn ook onderzoeken te vinden waaruit blijkt dat koffiedrinkers langer leven pff gelukkig dat valt weer mee. Ik hoef niet direct aan een strak thee dieet. Maar iets meer theedrinken zal denk ik niet verkeerd zijn als ik het voedingscentrum mag geloven. 

Groene thee mag!

Als je de resultaten van de onderzoeken mag geloven is het magische getal voor de gezondheid 3. Wanneer je 3 koppen groene thee drinkt per dag verlaag je hiermee de kans op een beroerte, verlaag je je bloeddruk en verlaag je het LDL-cholesterol gehalte. Als je 3 koppen koffie per dag drinkt dan verlaag je het risico op hart- en vaatziekten en op aandoeningen van het spijsverteringsstelsel en zo zijn er nog meer gunstige effecten voor je lichaam wanneer je koffie drinkt. Ik ben helemaal blij, want elke dag start ik de dag met een kop koffie rond 6.30 uur en dat blijkt dus een goede start van de dag te zijn, hoef ik die gewoonte in ieder geval niet af te leren. De uitkomst van het gunstige effect van thee gaat overigens wel alleen op voor zwarte en groene thee. De hippe kruidenthee drankjes die je veel ziet vallen officieel niet onder thee, omdat er geen theeblaadjes aan te pas komen, klinkt opzich ook wel weer logisch. Die kruidendrankjes zullen wel weer ergens anders goed voor zijn!

Beloning voor jezelf

Ik ben nogal een type die gevoelig is voor leuke en mooie producten. Laatst zag ik een reclame van Designletters over de 1 liter 'waterdrinkchallenge' per dag. Designletters maakte reclame voor een fantastische gepersonaliseerde waterfles van een liter. Ik ben dan al snel geneigd te denken dat ik dan ook echt 1 liter water per dag ga drinken met zo'n mooie fles. Gelukkig trap ik daar inmiddels niet direct meer in, maar heb ik een andere manier bedacht hoe ik hier mee om kan gaan. Ik neem mezelf nu voor er een beloningsysteem op na te houden. Dat werkt bijvoorbeeld als volgt... als ik het vol houd om 3 maanden elke dag 1 liter water te drinken, mag ik zo'n mooie fles kopen voor mezelf omdat ik de fles dan waarschijnlijk ook ga gebruiken. Deze manier werkt voor mij heel goed, want ik houd het waarschijnlijk toch geen 3 maanden vol en na drie maanden ben ik allang weer vergeten dat er zo'n mooie fles op mijn verlangslijstje stond aangezien er dan wel weer andere leuke producten op de markt verschijnen. Goed bezig he? 

Zo denk ik ook over theedrinken. Ik ga vast meer theedrinken als ik een verschrikkelijk leuke waterkoker op het aanrecht heb staan. Een Cooker was voor mij als koffiedrinker al helemaal geen must, maar een leuke waterkoker kan mij vast helpen meer thee te drinken. En ja dan ga ik weer. Heel internet afgestruind naar mooie waterkokers en een lijstje met mijn 5 favoriete waterkokers gemaakt. En dan wordt het weer heel snel tijd om het beloningsysteem in te schakelen. Want als ik het volhoud om tot mijn verjaardag 3 koppen (groene) thee per dag te drinken, dan kan ik vast voor mijn verjaardag zo'n mooie waterkoker vragen. Dus mijn best doen nu maar en volhouden tot juni, ik ben heel benieuwd of me dat gaat lukken. Ik heb in ieder geval nog genoeg tijd om na te denken voor welke waterkoker ik zou gaan, want dit wordt een hele lastig keuze!

Een waterkoker waar je aanrecht blij van gaat worden

Omdat jullie na het lezen van mijn blog waarschijnlijk wel benieuwd zijn naar die leuke waterkokers verklap ik mijn favoriete 5 waterkokers hierbij toch maar. Ik wacht nog even tot juni, maar wie weet ben jij iets minder streng voor jezelf.

Wat is dit een mooie waterkoker, geïnspireerd op een ouderweste fluitketel in een jasje van nu en zo eenvoudig. Vipp501 1L €209,00.

Een stevige en robuuste look die ook wel een beetje nostalgie uitstraalt. Zo leuk en zo leuk geprijst ook dit Ketelbinkie. Hema 1,2L €30,00 in diverse kleuren te krijgen.

Deze waterkoker vind ik helemaal te gek met die plissé randjes, waar zie je dat nou? Dat is toch super hip? Alessi 1,7L €77,99 in diverse kleuren te krijgen.

Ik ben al een poosje fan van de Stelton EM77 familie aangezien we hier ook een prachtige thermoskan van hebben, maar deze waterkoker mag er qua look ook zeker zijn. Mooi van eenvoud. Stelton EM77 1,5L €65,90.

De combinatie van het RVS met het massief houten handvat is fantastisch. De uitstraling is modern en warm. Evasolo 1,5L €139,95.

Psje

Weet je wat nou zo leuk is? Tijdens het typen van deze blog heb ik zomaar een liter water gedronken. Goede tip dus: achter je latop gaan zitten met een fles water. Komt vanzelf op! Mmm wie weet kom ik toch nog in aanmerking voor die leuke gepersonaliseerde fles... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.