Wat kun je met een ronde pons maken? Leuke DIY tips

Gepubliceerd op 28 mei 2020 om 21:49

Misschien ben je al in het bezit van een pons of misschien overweeg je er nog één aan te schaffen? Dan is deze blog zeker het lezen waard, want hierin deel ik leuke DIY tips die je kunt maken met een ronde pons!

1. Slinger maken

Super leuk toch, deze slinger van halve manen? En zo eenvoudig te maken! Op internet was ik op zoek naar een leuke slinger voor de verjaardag van Lieve en ik was helemaal verliefd op de slingers met halve manen, zo mooi en eenvoudig maar ook best prijzig dus toen bedacht ik het om ze zelf te gaan maken.

Bij de Action kocht ik een blok met bruin, wit en zwart papier, het zwarte papier heb ik gebruikt om rondjes uit te ponsen. Vervolgens heb ik zwarte garen gebruikt (dubbel draad) om de rondjes omheen vast te plakken met lijm. Als je dikker touw gebruikt valt het touw te veel op ten op zichte van de halve manen dus vond ik dit wel een goede oplossing. Je bepaalt zelf hoe lang je de slinger wilt hebben door de lengte van het draad. De slinger is makkelijk met wat washi tape aan de muur te hangen, ik heb de tape dubbelgevouwen en aan de achterkant van de slinger gehangen zodat je het niet ziet. De gouden 'Happy Birthday' slinger is van de Hema (€2,00).

2. Ronde labels printen

Wij hebben altijd de gewoonte dat de kids die op een kinderverjaardag komen een verjaardagszakje mee naar huis krijgen met wat gezellige spulletjes en wat lekkers. De witte zakjes haal ik gewoon bij de supermarkt en deze keer kon ik er een leuk rond label aan vast maken! In Word had ik een cirkel van 5 cm getekend en daarin de tekst getypt, zo wist ik precies hoe groot de tekst voor het label moest worden. Het bruine papier is wederom van het blok van de Action. Super schattig toch?

3. Naamkaartjes

Een kinderverjaardag brengt altijd gezellige chaos met zich mee en ik probeer dan van te voren al wat orde in de komende chaos te brengen. Daarom bedacht ik deze ronde naamlabels voor aan de kartonnen drinkbekers, zodat iedereen zijn of haar beker goed kon terugvinden. Een feestje met warm weer vraagt natuurlijk om veel drinken! De zwart wit kartonnen bekertjes en rietjes kocht ik bij de Action. De grote kannen zijn van de Ikea (Moppa 1,7L €3,99), die vind ik erg handig want er zitten uitneembare koelelementen in die bij ons standaard in de vriezer liggen, zo zijn de kids dus altijd verzekerd van een koel drankje op warme dagen!

Pons van Paperfuel

De pons die ik heb gebruikt is van Paperfuel en ponst cirkels van 5 cm uit. Ik vind deze pons erg makkelijk in gebruik en van degelijke kwaliteit en o ja... hij is zwart wit dat spreekt mij natuurlijk ook altijd aan. 

Het blok met bruin, wit en zwart papier van de Action.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.