Samen is leuker dan alleen, over een botanische hoek in huis

Gepubliceerd op 19 augustus 2019 om 22:34

Van planten in huis word ik echt altijd vrolijk en in de afgelopen periode heb ik er alweer een hoop bij elkaar verzameld. Ik hoef maar een bezoekje aan de Intratuin of aan de plaatsenlijke bloemenwinkel te brengen of mijn oog valt alweer op een prachtexemplaar waarvan ik vind dat die bij ons in huis hoort. In de keuken hebben we 3 wandkasten boven het aanrecht met 8 planken dus ik had overal planten staan... totdat ik op het idee kwam om ze bij elkaar te zetten. Want alleen is immers maar zo alleen en samen is een mega gezellige en groene botanische hoek! 

Terracotta potjes van de Intratuin 

Planten van de Intratuin of van de plaatselijke bloemenwinkel

Zwarte klok met datum en jaar van Karlsson tafel-/wandklok Flip Big

Onze zwarte leefkeuken

We zijn erg blij met onze zwarte leefkeuken! We wonen nu bijna 3 jaar in het ouderlijk huis van Mike en zijn al 3 jaar steeds beetje bij beetje aan het verbouwen. Vorig jaar hebben we de keuken aangepakt. We hebben de 20 jaar oude!! Siematic keuken van mijn schoonouders zwart laten verven en hebben er op Marktplaats exact dezelfde keuken bij kunnen kopen zodat we de hoeveelheid kastjes hadden die we nodig hebben voor ons gezin. We hebben er namelijk bewust voor gekozen geen bovenkasten te nemen, maar dan moet je wel even goed nadenken over de indeling van de benedenkastjes, aangezien je dan heel wat opbergruimte mist. De mat zwarte geschilderde eikenfrontjes zijn ideaal in het onderhoud, want je ziet hier geen vingers van de kids op dus het schoonmaken valt me echt reuze mee.

Op de zwarte keuken hebben we een betonlook kunststof blad geplaatst. Omdat we ervan uitgaan dat de keuken een jaar of 10 met ons meegaat vonden we het de moeite niet waard in een echt stenen blad te investeren, dus dat bewaren we voor later! We hebben wel extra hoge spatranden laten maken wat de keuken wel een stoere look geeft. 

Afvalbak Brabantia op pootjes - Deze afbalbak is echt een aanrader, bij een afvalbak die op de grond staat vind je rondom de afvalbak altijd stof maar bij dit exemplaar is dat niet het geval. Lekker clean dus! 

Vitra kruk Elephant stool kruk - lekker stevig om op de staan of om er even bij te pakken om op te zitten. Handig voor het water pakken en handenwassen voor de kids, kunnen ze dat mooi lekker zelf doen.

Grote snijplank Lamplig Ikea

Posters met eiken lijsten via de website Desenio.

 

Wandrek in de keuken 

Door de keuken te voorzien van het eikenhouten wandrek krijgt de keuken een warme sfeer. Daarbij hebben we ook dezelfde kleur eiken houten tafel met bank laten maken. Ook de lijsten van de posters en overige accesoires hebben warm eiken accenten gekregen. Echte en eerlijke materialen stralen veel warmte uit en omdat het blad al van kunststof was, vonden we het belangrijk dit bijvoorbeeld te combineren met echte houten plankjes. 

Deze wandrekken hebben we zelf op maat gezaagd en zijn van Woood. Maar een mooi alternatief is ook het wandrek van String, die in allerlei verschillende combinaties samen te stellen is. We hebben er bewust voor gekozen de dragers van de spatrand tot aan het palfond te laten doorlopen, dit maakt de keuken optisch hoger, aangezien wij in de keuken niet een erg hoog plafond hebben.

Wandrek Woood ik kan dit exemplaar niet meer vinden, wij hebben hem online besteld bij de Karwei.

Mooi alternatief voor dit wandrek zijn de zelf samen te stellen wandrekken van String.

Afwasborstel- en afwasmiddelrekje zwart kunststof Rinnig Ikea.

Plastic kinderbekers van Buddy & Bear.

Botanisch groen en rustig hoekje

Eerder had ik overal verspreid op de planken wat plantjes staan. Maar toen ik na een bezoekje aan de Intratuin weer met wat prachtexemplaren thuiskwam werd het tijd om alle plantjes samen te clusteren en ik was meteen blij met het resultaat, want wat staat zo'n groen hoekje gezellig zeg en eerlijk is eerlijk het straalt veel meer rust uit.

Wel heb ik bewust deze hoek van de keuken uitgekozen voor de groene hoek, in deze hoek gebeurt namelijk vrij weinig. Het andere wandrek hangt aan de kant van het fornuis en daar is dus al genoeg reuring. Door de planten in een rustig hoekje te zetten zal het hoekje niet snel gaan vervelen en blijft het iedere keer weer een verassing wanneer je er naar kijkt. 

Dus ben je ook van plan een botanisch hoekje te gaan creëren? Kies voor een plek in huis waar vrij weinig 'gebeurt'.

Ook is het een echte aanrader om te variëren in de grootte van de potjes en de plantjes. Ook een combi van hangplanten en gewone planten maakt  botanische hoek wat meer spannend. 

Design in de keuken met kids

Omdat we onze jaren '70 woning compleet aan het restylen zijn in een moderne look proberen we in huis een moderne, rustige en warme sfeer te brengen. Het huis moet heel gezellig zijn, maar ook super praktisch. Maar wat ik ook belangrijk vind is dat er allemaal leuke kunstopbjecten staan en hangen waar je iedere keer weer blij van wordt als je daar naar kijkt. As je door het huis loopt, loop je als het ware tegen kleine tentoonstellinkjes aan en daar kan ik iedere dag weer van genieten. In de keuken vind ik het fantastisch dat we zulke mooie designobjecten hebben kunen vinden die ook nog eens mega praktisch zijn en die tegen een stootje kunnen!

Thermoskan Stelton 1L mat zwart EM77 serie..

Melkkannetje en suikerpotje Stelton Reverse mat zwart EM77 serie.

Kopjes Mirabeau van de Hema - in heel veel verschillende soorten kleuren te koop!

Bloempotje met lepeltjes van de Hema

Kleine servetjes van de Hema

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.