Review: De kracht van een Dyson V10

Gepubliceerd op 3 april 2019 om 22:19

Geloof het of niet maar in ons huishouden schijnt het normaal te zijn voor elektrische apparaten om een levensduur van maximaal 2 jaar te hebben. Voor mijn gevoel blijf ik continu op zoek naar een nieuwe stofzuiger, staafmixer of een strijkijzer (die stopte er vanmiddag spontaan mee). Dat kan toch niet normaal zijn?

 

Nou ja denk ik dan, misschien zijn wij ook geen gemiddeld huishouden met 4 kinderen en een Berner Sennen hond dus die stofzuiger heeft ook veel te lijden. De stofzuiger kan er dus ook niets aan doen dat hij na 2 jaar trouwe dienst gewoon met pensioen wil… Dus we gingen weer vrolijk op zoek naar een nieuwe stofzuiger. Toen we onze vorige stofzuiger aanschaften waren mijn eisen hoge zuigkracht en hufterproof, dat wil zeggen de kinderen moeten erop kunnen klimmen, omdat ze paard willen rijden en de buis moet heel blijven bij wat tegenslag.

 

Maar mijn eisen lijken nu wat meer te zijn geworden en ik vraag me af of de stofzuiger van mijn dromen wel bestaat. Wat zijn dat dan voor een eisen denk je? Hier komen ze:

1. Het liefst een stofzuiger zonder snoer, want de stopcontacten hebben we met de verbouwing goed verstopt, dus zo handig is het wisselen met een snoer niet.

2. Een stofzuiger die alles opzuigt zonder dat ik 5 keer over dezelfde plek moet zuigen.

3. Een stofzuiger die niet 3x per zuigbeurt stopt omdat het filter te vervuild is.

4. Een stofzuiger die lief doet tegen onze mooie pakketvloer, maar krachtig optreedt tegen vuil in onze vloerkleden.

5. Een stofzuiger die ik er zo even bijpak en die niet in de weg staat en te veel ruimte in neemt.

Wat een lijst he? Bijna niet haalbaar zou je denken. Maar ik heb een fijne mededeling voor jullie. Hij bestaat echt! De stofzuiger van mijn dromen is er gewoon! Oke, de stofzuiger heeft best een prijskaartje, maar na het lezen van een stuk of 40 reviews zijn we de koop maar aangegaan. We konden niet wachten tot de Dyson cyclone V10 absolute bij ons thuiskwam. Gauw aan de lader en hupsakee aan de slag er mee.

 

Na de eerste zuigbeurt met deze stofzuiger was ik direct verkocht. Na het zuigen van ons vloerkleed in de woonkamer zat de helft van het reservoir al vol met o.a. stof, zand en haar. Dat had die oude stofzuiger dus maar mooi laten liggen! Ook gaat de accu lang genoeg mee om onze complete benedenverdieping te stofzuigen. Alleen voor de vloerkleden en de deurmat gebruiken we de krachtigste stand. We hebben gekozen voor de V10 cyclone absolute van Dyson i.v.m. de langere accuduur, maar ook i.v.m. de uitgebreide set met vloerborstels en overige hulpstukken. Voor de pakketvloer en onze vinylvloer gebruiken we de Fluffy vloerborstel, die is heerlijk zacht. En voor de vloerkleden gebruiken we de motorhead die meegeleverd is. Kortom onze ervaringen met de Dyson cyclone V10 zijn alleen maar positief.

 

Mijn man vindt stofzuigen nu tegenwoordig ook niet meer zo erg en ik ga de stofzuigklusjes niet meer uit de weg. Zo heb ik de matrassen met de kleine roterende borstel gezogen, de kofferbak van de auto na een bezoekje aan de Intratuin, de kussens van de bank, even onder de tafel na het ontbijt of de lunch en ga zo maar door. De stofzuiger is overal mee naar toe te nemen en met de lange stang, maar ook met de korte hulpstukken zeer praktisch in gebruik.

 

De Dyson hangt bij ons dichtbij de keuken, zodat we hem snel kunnen pakken. De Dyson wordt geleverd met een houder die je aan de muur bevestigt en waar je tevens stroom voor de accu op aansluit. Hij laadt dus direct op.

 

Het mooie is dat ik zo enthousiast ben dat mensen uit mijn omgeving al vragen of ik even een avondje langskom met de Dyson om voor de voorjaarsschoonmaak de kleden uit te zuigen.

Kortom hier spreekt een enthousiaste moeder die zo als verkoopster voor Dyson aan de slag kan. Want dit is zeker een aanrader voor ieder huishouden!

 

Een tip bij aanschaf is wel om een extra filter mee te bestellen. Het filter moet je toch een keer in de zoveel tijd even afspoelen en 24 uur laten drogen, de Dyson is dan niet te gebruiken, tenzij je er een extra filter bij hebt.

O ja en nog een tip... met ING rentepunten kregen wij forse korting op de aanschaf van onze Dyson via Dyson.nl.

 

Ook interesse? Kijk dan eens op deze site voor meer info.