Scandinavische kerst in huis

Gepubliceerd op 4 december 2019 om 21:41

De kunst van het weglaten

Kerst begint steeds meer om ons heen een hysterische aangelegenheid te worden. Met té veel kleuren lampjes en té veel foute accessoires lukt het steeds meer winkels de werkelijke boodschap van kerst te verbloemen. Kerst wat is dat ook alweer? Wij mogen met ons gezin ieder jaar uitzien naar het feest van de geboorte van Jezus Christus, onze Redder en Heiland. Fantastisch om daarbij stil te staan in de adventstijd. De tijd van het verwachten en uitzien naar de geboorte van Jezus. We vieren niet alleen dat Jezus ruim 2000 jaar geleden op aarde geboren is, we kijken ook met elkaar uit naar de wederkomst van Jezus. Een aanstaande happening waar we erg naar uit zien! Ja en als dat de boodschap is van kerst, denk ik eerder aan eerbied, rust en vrede. Die boodschap van kerst wil ik graag terug laten komen in ons huis, ook in de kerstdecoratie. De stijl die mij dan heel erg aanspreekt is de scandinavische stijl. Met rustige kleuren, groen uit de natuur en natuurlijke materialen past de decoratie helemaal bij de boodschap die wij willen uitdragen met kerst.

 

Kerstdecoratie in het zwart-grijs-wit

De sterren van House Doctor behoren tot mijn favoriete kerstitems bij ons in huis... Eenvoudige papieren sterren waar ik dit jaar een heel klein dennentakje aan heb geknoopt met zwart-wit touw. De groene takjes geven de sterren net wat meer body, tegen die witte achtergrond mag dat wel!

De muur naast de sterren vond ik zelf nog wat saai en dit probleem heb ik heel envoudig opgelost door 2 leuke pagina's uit een leuk woontijdschrift (in dit geval het VT-wonen kerstnummer) te scheuren. Ik had dit nog nooit eerder gedaan (een bladzijde scheuren uit mijn favoriete tijdschrift zucht...) gewoon omdat ik het jammer vind om iets kapot te maken voor mijn gevoel, maar nu ging ik toch echt voor een top resultaat en moest het magazine eraan geloven en met wat washi tapejes was de klus zo geklaard. Om heel eerlijk te zijn ben ik erg blij met het leuke effect, dus een goede zet en een echte aanrader voor ieder saai muurtje die wat opgevrolijkt moet worden!

Wat ook zeker bijdraagt aan een goede kerstsfeer zijn geurstokjes. Er zijn bij veel winkels heerlijke varianten te koop met geuren die een echt dennenbos (wood) gevoel in huis brengen. Direct gezellig!

Waar te koop?

1. Papieren kerststerren House Doctor - Villa Madelief of More2style

De varianten die je op de foto's ziet zijn 87 cm 60 cm en 45 cm.

Tip: meet voor het bestellen wel zelf even goed na of de gewenste afmeting ook werkelijk past in de ruimte.

2. Magazine VT Wonen kerstnummer - bij iedere supermarkt, boekwinkel te koop of te bestellen via VTwonen

3. De geurstokjes van Janzen zijn een echte aanrader, ik ben zelf fan van Black22 - te bestellen bij Wehkamp

4. Het klosje zwart-witte bindtouw kwam ik bij de Wibra tegen.

5. Washi tape van de Hema - in de winkel of online bij Hema.

 

De plant die je op de foto ziet is een pannekoekenplant. Het blad past qua kleur perfect bij de naalden van het dennengroen en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk ;-) voor de rust in ons interieur.

 

Fauteuil Tumbler Design on Stock - via Flinders

Bijzettafel Norr11 Duke medium - via Gewoonstijl

Wandlamp Biarritz It's about Romi - via Flinders

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.