I'm a mermaid - alles voor een geslaagd zeemeerminfeestje

Gepubliceerd op 2 april 2019 om 20:35

Een kinderfeestje thuis organiseren vraagt altijd om een goed draaiboek, boordevol leuke ideeën om de kleine gasten te blijven vermaken. Onze dochter is in december al jarig geweest en had haar feestje nog tegoed.

Er waren al prinsessenfeestjes gepasseerd, dus daar gingen mijn ideeën voor een leuk feestje. Persoonlijk vind ik het nogal handig om een feestje rondom een thema aan te kleden want op die manier is het niet meer zo lastig om een leuke invulling te bedenken. En opeens was het idee er van een zeemeerminfeestje... gelukkig konden de uitnodigen toen snel de deur uit en waren de voorbereidingen in volle gang!

Na wat struinen op Pinterest heb ik een fantastisch programma in elkaar gedraaid voor de woensdagmiddag en dochterlief heeft enorm genoten van haar feestje. Wat was het leuk om al die glunderende meisjes aan tafel te zien. Kortom een aanrader voor een feestje van je 5 of 6 jarige dochter!

Draaiboek van het feestje

 1. Geven van cadeautjes. Wil je het spannender maken? Laat de kinderen dan de cadeautjes verstoppen en de jarige job kan mooi op zoek!
 2. Even eten. Bij ons werd het patat.
 3. Koekjes bakken met zeemeerminvormpjes
 4. Schatkistjes versieren. Leuke houten sieradenkistjes met spiegel en vakjes zijn te koop bij de Action. Net zoals de strass steentjes (diamantjes) waarmee het kistje versierd kan worden.
 5. Cake met ranja! Tijdens het drinken en cakejes versieren voorlezen uit het boek 'Zoë de kleine zeemeermin'. 
 6. Zeemeerminbingo. Je vindt hier printables voor het spel. Nu alleen nog op zoek naar leuke prijsjes... De plaatjes van deze bingo passen perfect bij het voorgelezen boek.
 7. Zeemeerminkoekjes versieren en inpakken.
 8. Naar huis met een gezellige goodie-bag!

Bij een feestje horen slingers

 1. Te mooie zeemeerminslingers. Deze slingers van AliExpress zijn werkelijk fantastisch. Je moet ze nog wel zelf even aan het touwtje rijgen, maarja dat mag wel voor die prijs!
 2. Hoe gezellig is het om slingers op te hangen in de kleuren van de onderwaterwereld of zuurstofbelletjes in de mooiste kleuren? Een mooi alternatief is ook te koop bij de action.
 3. Drinken met feestelijke zeemeerminrietjes.
 4. En tot slot nog wat moois in de haren. Zucht...