Paashangers van klei DIY - 7 wonderen van het kruis

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 20:51

Ik ben al een hele poos aan het nadenken hoe ik het huis gezellig kan maken voor Pasen, maar wel met een christelijke touch. Ik snap ook wel dat het mooi is dat Pasen in het voorjaar valt en dat we daarom overspoeld worden met kuikentjes en eitjes, als teken van nieuw leven. Maar met die paashaas kan ik eigenlijk niet zoveel in huis. Pasen is voor ons hét feest van het jaar, omdat we dan de opstanding van Christus vieren: ‘De Heer is waarlijk opgestaan!’

Het is voor ons een belofte dat de dood het laatste woord niet heeft, maar er nieuw leven is in Christus en opstanding uit de dood! En die boodschap is zo enorm bemoedigend, juist nu er in deze tijd er zoveel mensen ziek zijn en er zo veel verdriet om ons heen is. Voor de paastak heb ik daarom hangers gemaakt waarop de 7 wonderen van het kruis weergegeven worden. Op die manier is de rijkdom van Pasen echt aanwezig in ons huis in de paasversiering.

Werkwijze DIY paashangers 7 wonderen van het kruis

Nodig:

1. Zelfdrogende klei van de Action

2. Koekjes stempelset alfabet

3. Scherp mesje

4. Schaar

5. Deegroller / kleiroller van de kids

6. Rietje

7. Bakpapier

8. Mooi touw

 

Stappen:

1. Knip de letters van de stempelset los van elkaar. Knip de randjes goed af, zodat je ze makkelijk in het houdertje kan schuiven.

2. Maak een woord (in spiegelbeeld!) in het houdertje met de letters. Zie voor een overzicht van de '7 wonderen van het kruis' de foto hierboven.

3. Snijd een stuk klei af en rol dit plat. Je kunt de klei evt. tussen bakpapier leggen, dan blijft het niet aan de roller plakken.

4. Maak gelijke repen klei voor de 7 woorden. Let op: het woord 'wedergeboorte' is lang en hiervoor heb ik een langere hanger gemaakt.

4. Stempel het woord in de klei.

5. Maak met het rietje een gaatje in het hangertje.

6. Herhaal stap 2 tot en met 5 totdat je alle 7 woorden gemaakt hebt.

7. Laat de klei drogen.

8. Hang de zelfgemaakte kleilabels met mooi touw in de paastaken.

9. Geniet ervan!

O ja, ook nog handig om te vertellen... de leuke houten eitjes zijn van de HEMA (in 2020 in gouden variant).

En nog wat... voor het woord ‘wedergeboorte’ had ik een ‘E’ te weinig bij de stempelset. Ik heb de laatste ‘E’ er later los bijgestempeld met de letter in mijn hand zonder houder.