Elke dag een nieuw begin, een Bijbels dagboek voor het hele gezin

Gepubliceerd op 8 april 2019 om 20:31

Met 4 kids thuis durf ik best wel te zeggen dat we een hele mooie verzameling hebben van verschillende kinderbijbels. Samen met de kinderen kunnen we naar de mooiste platen kijken en naar de bekende verhalen luisteren, maar dan? Voor mijn gevoel gaan al die kinderbijbels over dezelfde bekende verhalen, dus als je één kinderbijbel gelezen hebt, dan heb je ze eigenlijk allemaal gelezen. 

Voor ons gezin ben ik daarom op zoek gegaan naar een Bijbels dagboekje dat geschikt is om met kinderen aan tafel te lezen. Het lijkt me zo mooi om samen met de kinderen uit de Bijbel te lezen en het liefst op zo'n manier dat er ook iets van blijft hangen bij de kinderen, maar ook bij ons als ouders hoor.

Na een zoekactie bij een christelijke boekwinkel ben ik met het dagboekje van Max Lucado 'Elke dag een nieuw begin' weer thuis gekomen. In eerste instantie sprak de lay-out me aan en toen ik het dagboekje doorbladerde viel me op dat er echt bij iedere dag een vers uit de Bijbel vermeld staat. Na het lezen uit de Bijbel wordt er een toelichting gegeven en daarna worden de kinderen (soms actief) aan het werk gezet met een stukje 'groeien in geloof'.

Het dagboekje is een variant op het dagboek voor volwassen van Max Lucado 'Leven uit genade'. Officieel is het boekje geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar, maar de stukjes passen ook prima bij onze jongere kinderen. 

Onze kinderen vinden het lezen uit het dagboekje erg leuk, omdat ze vol verwachting uitzien hoe ze zelf aan het werk worden gezet. Hierboven heb ik twee uitwerkingen geplaatst van 'groeien in geloof' om een idee te geven van het type opdrachten. 

Wij zijn er blij mee dat we als gezin dit dagboekje kunnen gebruiken, kortom een echte aanrader dus.

De stukjes uit de Bijbel zijn erg gevarieerd, maar soms wat kort. Daarom lezen we vaak uit hetzelfde hoofdstuk wat meer Bijbelverzen of het hele gedeelte. 

Nog een bijkomend voordeel is, is dat het dagboek voor een jaar geschreven wordt. Het einde van dit dagboekje is nog niet in zicht, dus voorlopig hoeven we nog even niet verder op zoek naar wat anders ;-).

 

Meer weten?

Klik dan de link aan: Elke dag een nieuw begin - Max Lucado