Een plekje in je interieur voor Gods woord

Gepubliceerd op 5 januari 2020 om 23:16

Met de kinderen lezen we het dagboekje van Max Lucado 'Elke dag een nieuw begin' aan tafel, wat een fantastisch boekje blijf ik het vinden. Gisteren lazen we met elkaar een stukje dat me bezig bleef houden, mooi hè gewoon uit een kinderdagboekje? Ik blijf me erom verwonderen hoe knap het is dat iemand zoals Max Lucado boeken kan schrijven die zowel jong als oud treffen en waar we dan met elkaar, als volwassen en kinderen, over kunnen praten. Een begaafd schrijver! Vandaag dacht ik ook nog na over deze woorden en daardoor wist ik dat ik mijn geplande blog nog even moest laten voor wat het is, zodat ik voor het schrijven van deze blog tijd kon maken. Het stukje uit het dagboek ging over het inrichten van je kamer, iets dat me natuurlijk direct aansprak omdat ik zelf best veel met inrichten bezig ben. Om van je kamer echt een eigen plek te maken blijf je bezig met kleuren, meubels en kleine dingen, soms moet je even wat veranderen of toevoegen voordat je echt het gevoel hebt dat de kamer je eigen plek is, waar je je thuis voelt.  Lucado schrijft dan het volgende: 'God houdt er ook van om iets opnieuw in te richten. Eigenlijk kan God niet anders. Als je Hem lang genoeg in je hart laat wonen zal je hart vanzelf beginnen te veranderen...' 

Een totale make-over

Dan schrijft Lucado verder: '...Een beetje vergeving in dit hoekje hier. Een paar planken om zijn Woord op te zetten daar. Al zijn die aanpassingen niet altijd even prettig. Mischien voel je je een beetje ongemakkelijk als hij muurtjes van jaloezie of boosheid weghaalt, maar de nieuwe vriendelijkheid die Hij ervoor in de plaats neerzet, ziet er wel fantastisch uit. Daarna zal Hij je hele hart schilderen met liefde - liefde voor Hem en voor anderen. God wil je hart een totale make-over geven. Dus Hij houdt niet op met Zijn werk totdat Hij helemaal klaar is. Totdat jouw hart eruitziet alsof Hij er woont!' Wat een boodschap hè? In mijn dagelijkse sleur kan ik soms best druk zijn met van alles en nog wat, met de kinderen, met mijn werk en ons huis en dat houdt mijn aandacht soms bij God vandaan, maar als ik dit soort teksten lees word ik er weer aan herinnerd waar het echt om gaat en wat er echt toe doet, daar krijg ik energie van!

Een plekje in je interieur voor Gods woord

Het dagboekje komt na de tekst iedere dag met een praktische suggestie voor de kinderen om de gelezen woorden ook wat meer te laten leven bij de kids. Bij dit stukje werd de suggestie genoemd om Bijbelteksten op te hangen in je kamer om zo heel bewust God ook een plekje in je eigen kamer te geven. Judah moest lachen toen hij dit hoorde en hij riep: 'Die heb ik al op mijn kamer!' Dat klopt helemaal, om Gods Woord ook bij de kinderen te laten leven hebben we er bewust voor gekozen ook die woorden een plekje te geven in de inrichting van de kamers van de kinderen. Belangrijke teksten, zoals de tekst van zijn geboortekaartje of van zijn doop hangen ingelijst op zijn kamer, ook kreeg de tekst van de rouwkaart van zijn opa (een grote vriend van hem), samen met twee oude pentekeningen van opa en plekje op de wand. Wij vinden dit zelf een erg waardevolle aanvulling op zijn slaapkamer, omdat we de rijkdom van deze woorden al van jongs af aan willen meegeven aan onze kinderen.

Free printables

Vind je nou één van de teksten mooi die bij Judah ingelijst zijn? Ze zijn hieronder gratis te downloaden! Vind je het lettertype van de posters mooi en wil je een eigen waardevolle Bijbeltekst op A4? Neem gerust contact met me op, dan kan ik dit kosteloos voor je maken en je de tekst via de mail toesturen.

Psalm 104 Vers 24 A
PDF – 108,3 KB 921 downloads
Jesaja 43 Vers 1 C
PDF – 81,3 KB 932 downloads

Ps. Voor meer informatie over het dagboekje verwijs ik je door naar de blog: Elke dag een nieuw begin, een Bijbels dagboek voor het hele gezin.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.