De Wolventuin in Ommen - Een (regen)dagje uit met kinderen, echt een aanrader!

Gepubliceerd op 31 januari 2020 om 21:31

Samen met Judah was ik aan het rondneuzen op internet voor een leuk uitje voor op de zaterdag met de kinderen. Het is januari en de weersvoorspellingen zien er nog niet zo gunstig uit dus we willen graag met elkaar naar iets wat overdekt is. Dat is een hele opgave aangezien de leeftijden van de kids nu steeds wat meer uiteen gaan lopen. Judah die stoere dingen wil doen met zijn 7 jaar, Loïs die gek van klimmen en klauteren is, Joël die graag op onderzoek uitgaat en Lieve die nog te klein is voor een spannend avontuur maar wel graag de wereld om haar heen wil verkennen. We kwamen uit op de website van de Wolventuin in Ommen. Wat ziet dat er goed uit! Na wat rondkijken op de website waren Judah en ik er uit, dat moet vast een heel leuk dagje uit worden. Hier lees je alles over onze avonturen in de binnenspeeltuin de Wolventuin!

Camping De kleine wolf

De binnenspeeltuin bevindt zich op de camping De kleine wolf in Stegeren - Ommen. Je kunt buiten de camping (voor de slagboom links) al parkeren met de auto. We melden ons bij de receptie om de weg te vragen want dat staat nog niet direct duidelijk aangegeven. We zijn vriendelijk geholpen dus kunnen we onze weg vervolgen... we moeten voorbij de woonboerderij lopen en dan naar rechts, daar vinden we de wolventuin. Helemaal goed! 

Je komt binnen in een gezellig restaurant, waar ik al direct heel graag rond wilde kijken omdat er zoveel leuke hoekjes te zien zijn. Maar goed, eerst door en op zoek naar de binnenspeeltuin! In het restaurant melden we ons bij de bar en daar krijgen we allemaal een polsbandje met een magnetische chip om de binnenspeeltuin binnen te kunnen komen. 

De Wolventuin voor alle leeftijden

Met onze armbandjes kunnen we door de poortjes de speeltuin binnen. Wel een fijn idee dat de kleine kinderen niet zomaar weg kunnen lopen en dat de speeltuin dus goed afgebakend is. We hangen onze jassen op en doen de schoenen uit. Onze eerste indruk: 'Wow... wat is het hier hoog, groot, schoon, overzichtelijk en rustig!'en 'waarom hebben we dit niet eerder ontdekt?' We verkennen eerst met elkaar de binnenspeeltuin.

  • Rechts is een peuter/kleuter speelplek met frisse groene kleuren en een boerderij thema ze noemen dat 'Teletubbieland' vast vanwege de groene heuvels die we daar zien.
  • Ook is daar een toilet te vinden, heel handig de kinderen hoeven voor een toiletbezoek de speeltuin dus niet uit!
  • Naast het peuter-/kleutergedeelte is een interactieve speelvloer waarop de kinderen allerlei spelletjes kunnen doen. 
  • In het midden van de speeltuin is een obstakelrun. Hier zijn twee identieke banen gebouwd en kunnen de kinderen met hun bandje inchecken, zodat ze hun eigen tijden kunnen bijhouden hoe lang ze over de obstakelrun doen. Gaaf! De tijden zijn daarna terug te zien op een tv scherm die er bij hangt.
  • Helemaal links in het hoge gedeelte van de binnenspeeltuin bevindt zich een enorm klim- en klauterparcours. Het ziet er erg hoog en avontuurlijk uit! De glijbanen zijn echt mega steil en de klimnetten hangen aan het plafond. Kom maar op, we hebben er zin in!

Teletubbieland voor de allerkleinsten

Lieve voelt zich zo vrij als een vogeltje in Teletubbieland. We zijn rond 11.45 uur de speeltuin binnengegaan en zoals je kunt zien op de foto's lijkt het of we het rijk voor ons alleen hebben. Er zijn genoeg leuke activiteiten voor haar te doen, lekker klauteren en glijden, maar ook kruipen door de mooie (en schone!) RVS tunnel. Er klinken vrolijke kinderliedjes over de boerderij en ze kan aan afbeeldingen draaien totdat de puzzel kloppend is of de koe melken. Ook is er een kleine trampoline en op een tv scherm is juf Roos te bewonderen, maar daar heeft ze geen aandacht voor. Lieve vindt het vooral heel interessant om de heuveltjes op te klimmen en er weer vanaf te rennen, wat gaat dat hard! Kortom voor de allerkleinste van ons gezin is dit dagje uit nu al helemaal geslaagd.

Interactieve speelruimte

Op de vloer worden voor de kinderen verschillende spelletjes geprojecteerd. Ze kunnen er o.a. dansen, voetballen, popcorn pakken, bellen kapot stampen en kleine diertjes smashen. De vloer ziet er erg uitnodigend uit en voor de kinderen is het spelletje direct duidelijk, dus ze kunnen direct enthousiast aan de slag. En zoals je op de foto hieronder kunt zien is dit ook voor alle leeftijden geschikt. Ik vond het leuk om onze kids zo samen te zien spelen, ondanks de leeftijdverschilen vonden ze dit allemaal fantastisch. En er zijn heel wat doelpuntjes gescoord! Bij het hoge klimparcours staat ook een digitale speeltafel met spelletjes voor de wat oudere kinderen. 

Obstakelrun

De baan leek Judah eerst wel wat moelijk, maar na een oefenrondje over en door de diverse obstakels had hij er wel vertrouwen in. Zo leuk dat je een officieel startschot krijgt wanneer je met je bandje incheckt en gaan... De baan ziet er erg mooi en schoon uit. Wat verschrikkelijk leuk dit, wij zijn helemaal enthousiast! Nadat je alle obstakels hebt gedaan check je met je bandje weer uit en kan je je eigen tijd op een tv scherm aflezen. Hoor jij bij de snelste drie van de dag? Aan het eind van onze speeldag in de Wolventuin zag Loïs het ook helemaal zitten de obstakels te doen en samen maakten ze er al snel een wedstrijdelement van.

Binnen klim- en klauterparcours

Ja waar begin je als je zoiets moois ziet? De kids beginnen vol enthousiasme aan hun klimtocht. Judah en Loïs zijn zo weg, maar Joël van 4 vindt het nog wel spannend. 'De trap wiebelt wel heel erg', aldus Joël. Dus wij blijven beneden in het parcours en uiteindelijk vermaakt Joël zich daar ook wel met de verschillende klimonderdelen. Loïs is de waaghals die van de steile en erg hoge glijbaan (met knik) afdurft, wat gaat die snel zeg! Judah klimt al gauw bovenin de netten dichtbij het plafond en allebei genieten ze met volle teugen van dit klimavontuur. Ze verleggen tijdens het klimmen continu hun eigen grenzen en durven steeds een beetje meer. Er zijn nog genoeg onderdelen waar we voor terug kunnen komen wanneer ze wat ouder en groter zijn. Dus dit parcours is ook zeker voor kinderen uit groep 6-8 aan te raden. Ik merkte wel aan Joël van 4/5 jaar dat hij qua leeftijd net buiten de doelgroepen van de onderdelen van de binnenspeeltuin valt. Het zou een waardevolle aanvulling kunnen zijn het hoge parcours iets toegankelijker te maken of uit te breiden voor de wat jongere en minder vaardige kinderen, die weer te groot zijn voor Teletubbieland.

Restaurant De wolventuin

Als je de binnenspeeltuin uit wil kun je een grote zwarte knop in de buurt van het poortje indrukken, dan gaat het poortje van binnenuit open. Dat was alleen best even zoeken voor ons (later in het restaurant zagen we er meer kinderen mee worstelen dus het lag gelukkig niet helemaal alleen aan ons). Tip voor de Wolventuin is dat wat beter aan te geven. Maar toen we er eenmaal uit waren konden we al gauw van het gezellige restaurant genieten. Wat ziet het er stylisch en fris uit. Ik keek mijn ogen uit, zo leuk bedacht met al die verschillende zitjes. Zo'n mooie binnenspeeltuin heb ik nog niet eerder gezien. Er zaten later op de dag heel wat ouders van de wat oudere kinderen samen gezellig koffie te drinken, wat te kletsen en te lezen. Door het glas is er best nog zicht op de binnenspeeltuin en als er wat is ben je nog snel genoeg bij de kinderen. Wij hebben met z'n vijven echt genoten van een heerlijke lunch en van de gezelligheid van deze plek. Je komt er echt even heerlijk tot rust en hebt er echt het gevoel dat je er even uit bent met de kids!

Tips voor een dagje weg naar de Wolventuin

  • Omdat de kinderen alles op sokken beklimmen is het aan te raden lekkere dikke sokken mee te nemen, ook is lekker zittende kleding een must! 
  • De entree voor de binnenspeeltuin is €5,00. Voor Lieve hebben wij geen entree betaald. Ouders zijn ook gratis.
  • Eigen eten en drinken is niet toegestaan in de Wolventuin, dus een budget incalculeren voor wat eten en drinken is wel handig. Hier vind je de menukaart: Menukaart Binnentuin. Ps. er zijn voldoende kindermenu's, daar hadden we zelf geen erg in. gelukkig smaakte de uitsmijter voor de kids ook erg goed! De bediening was wel zo vriendelijk dat Loïs haar gerecht mocht delen met Lieve.
  • Van april t/m augustus is de binnenspeeltuin te combineren met het zwembad. Een ticket kost dan voor beide €7,50. Het zwembad hebben we zelf nog niet gezien, maar op de website kregen wij al een goede indruk.
  • Mocht je lekker willen dineren bij de Wolventuin? Dan is toegang tot de binnenspeeltuin voor de kinderen vanaf 16.30 uur gratis.

Waar vind je de Wolventuin?

Coevorderweg 25

7737 PE Stegeren - Ommen
0529 - 45 72 03
info@dewolventuin.nl

De Wolventuin als favoriet

De Wolventuin komt zeker op ons favorietenlijstje te staan. De kids hebben genoten en een heerlijke dag gehad en ik als moeder heb er echt van genoten dat de kinderen continu hun eigen grenzen aan het verleggen waren. Ook de hele aankleding, de hygiëne en de styling spraken me erg aan en ja, daar ben ik nou eenmaal heel gevoelig voor. In het voorjaar gaan we nog zeker terug om het zwembad er ook bij uit te proberen. Dat gaat ons vast en zeker goed bevallen, dat weten we nu al!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.